Img 6545

Fortellinger fra de tause menn

7.feb. 2019

Kampen deres var av internasjonalt format og hadde stor innvirkning på andre verdenskrig. Asbjørn Jaklin og Ørjan Nordhus Karlsson gir på hver sin måte en stemme til «de tause menn», de som kjempet i Narvik i 1940.

Bringsværd 0860

– Kom her, så skal jeg fortelle deg et eventyr

18.jan. 2019

Før kvelden med Tor Åge Bringsværd var omme, var han blitt tildelt Skien kommunes kulturpris og hadde fått en barnehage i Skien oppkalt etter Karsten og Petras barnehage. Men før det, fikk vi overvære en spennende samtale mellom Tor Åge Bringsværd og Ørjan Nordhus Karlsson.

Img 7040

Ramsalte boksider

18.jan. 2019

Det ble en ramsalt kveld på litteraturhuset, med både heftig jakt på moderne pirater, og ny og levende kunnskap om den kanskje største helten som har blitt fostret i Brevik.

Hoem

Den store ukjente fortellingen om Norge

9.des. 2018

Huset var fullpakket og tilhørerne forventningsfulle. Det ble en ektefølt avslutning på høstens sesong, med Edvard Hoems store fortelling om slekt, savn og motgang.

Image

Det vanskelige moderskapet

28.nov. 2018

To forfattere, og fortellingen om to mødre. Den ene svikter barnet sitt på det groveste, den andre er offer for sin egen redsel for å gjøre feil. Kvelden med Anne Bitsch og Monica Isakstuen bød på sterke skildringer.