21.okt. Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Gjennom mørket: En samtale med Ole Robert Sunde

Dørene åpnes kl. 18.00

Kjøp billett.

Få med deg denne samtalen med Ole Robert Sunde om kunsten og skriften. Og om sorgen og alt i hverdagen vi ikke legger merke til.

Ole Robert Sunde er en av Norges mest markante og finurlige forfattere. Sundes prosa er formmessig utfordrende, preget av lange, slyngende setninger med tallrike innskudd, avbrutte dialoger, nitide detaljsansinger og overraskende assosiasjonssprang, men det er samtidig denne skrivemåten som gjør tenkningen i Sundes bøker så annerledes og forfriskende. Opp gjennom årene er Sunde blitt solid etablert som en av de betydeligste og mest originale stemmene i norsk samtidslitteratur.

I møtet med Ørjan N. Karlsson legges særlig romanene Penelope er syk og Jeg føler meg uvel til grunn – i tillegg til Sundes siste utgivelse: kortprosasamlingen Vormtenker.

Ole Robert Sunde er født i Kristiansand i 1952 og er i dag bosatt i Oslo. Han er tildelt Aschehougprisen og Gyldendalprisen for sitt forfatterskap. For romanen Krigen var min families historie (2012) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris. For romanen Penelope er syk (2017) fikk han P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris.

Foto: Tine Poppe