8.jul. Kl.19:00
Ibsenhuset, Litteratur i Lunden
Donald Trumps Amerika

Veronica Westhrin og Torbjørn Røe Isaksen i samtale med Ørjan Nordhus Karlsson.

Amerikanere vi liker å sammenligne oss med, forteller at de ser på nyhetene for å få seg en god latter og komiprogrammer for å få nyheter. Hvordan står det egentlig til med amerikanerne i presidentvalgåret 2020? Vi får besøk av to telemarkinger som kan fortelle oss mer om det.

NRK-korrespondent Veronica Westhrin har førstehånds koronaerfaring fra USA. Hun måtte forlate landet i hui og hast i våres da Covid-19 begynte å bre om seg. Hos oss vil hun fortelle mer om det og om sin arbeidshverdag tett på maktens korridorer i Washington.

Høyrepolitiker og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen var utvekslingsstudent i USA i midten av 1990-årene. Det ble starten på en livslang fascinasjon for USA – som vi gleder oss til å høre mye mer om.
Samtalen ledes av Ørjan Nordhus Karlsson.

Merk! Begrenset antall plasser grunnet smittevern. Arrangementet vil foregå ute.

Torbjørn Røe Isaksen (født 1978) er en norsk politiker (H) og arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering siden 24.januar 2020. Han var næringsminister i Erna Solbergs regjering fra 2018 til 2020, og kunnskapsminister fra 2013 til 2018. Han kommer fra Porsgrunn og var stortingsrepresentant for Telemark fra 2009 til 2017. Røe Isaksen har en mastergrad i statsvitenskap og har utgitt flere bøker, blant annet Alt med måte, en samtalebok utgitt i forbindelse med Kåre Willochs nittiårsdag.

Veronica Westhrin (født i 1982) lektor, statsviter og journalist som for tiden jobber som korrespondent for NRK i USA.
Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har jobbet store deler av sin karriere i NRK. Størstedelen av tiden har hun tilbragt i Økonomi- og politikkavdelingen ved Nyhetsavdelingen på Marienlyst i Oslo. Der har hun fylt roller blant annet som politisk reporter i Dagsrevyen og Dagsnytt, programleder i Politisk kvarter, Morgennytt og også i perioder fungert som leder for Økonomi- og politikkavdelingen. Westhrin startet sin karriere i NRK Telemark og valgte for få år siden å søke seg tilbake dit og flytte hjem til Kragerø der hun er bosatt.

/ Neste