Agnetha er ny daglig leder i Litteraturhuset i Skien

9.mai. 2022

Jakten på ny daglig leder i Litteraturhuset i Skien er over. Blant de mange gode søkerne, falt valget på Agnetha Thormodsdatter (f. 1974). Det er med stor glede vi kunngjør at Thormodsdatter har takket ja til tilbudet om å bli Litteraturhusets nye leder.

Agnetha Thormodsdatter er fra Horten og er utdannet lektor i sosiologi og nordisk språk og litteratur. Hun har tidligere virket som litteraturkritiker, hatt oppdrag som språkvasker og korrekturleser.

Fra februar 2019 har hun jobbet som forlagsredaktør i Aschehoug Undervisning. Det er med andre ord en svært kompetent ny daglig leder som tar over roret etter Merete Franz, som har innehatt ulike roller for Litteraturhuset i Skien siden oppstarten i 2009 – fra gründer, styreleder og markedsansvarlig til daglig leder.

Et litterært blikk utenfra

– Det er ikke alltid lett å få søkere til halve jobber, men vi fikk noen særdeles gode kandidater, sier styreleder Helle Riis, som grunnla Litteraturhuset sammen med Franz for 13 år siden.

– Litteraturhuset er i en utviklingsfase, og det er derfor ekstra spennende å få inn en med et blikk utenfra, en som kan være med å utvikle Litteraturhuset videre. Agnethas styrke tror jeg ligger i at hun har stor oversikt over litteraturfeltet, og er særlig opptatt av det som ligger i krysningsfeltet mellom samfunnsfagene og litteraturen.

– Dette skal bli skikkelig gøy!

Mens Merete Franz fortsetter å jobbe med litteratur i sitt virke som oversetter og styremedlem i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, begynner Agnetha Thormodsdatters engasjement som daglig leder i Litteraturhuset i Skien den 1. juli.

– Det er med stor ydmykhet og glede at jeg har takka ja til denne muligheten det er å være daglig leder for Litteraturhuset i Skien. Jeg nærer stor respekt for det arbeidet som er lagt ned her av styret og nåværende daglig leder Merete Franz, siden starten i 2009.

– De har skapt en institusjon, med en selvfølgelig plass i Skiens kulturliv, sier den nye daglige lederen, som er spent på oppgaven som ligger foran henne og håper at hennes kompetanse, erfaring og brennende engasjement for litteratur kan videreføre det Litteraturhuset er, men også sette preg på hva det skal være framover.