Foto: Morten Bjerk

Litteraturhuset i Skien

I 2009 fikk Skien sitt litteraturhus. Motivasjonen var et ønske om både å tilby og få oppleve litterære samtaler av høy kvalitet – med samtidsforfattere som gjennom sin litteratur beriker og påvirker den offentlige samtalen og samfunnet vi lever i.

Vi holder rundt 20 arrangementer i året som vi kuraterer selv, og vi registrerer at interessen for Litteraturhuset i Skien bare vokser og vokser – og det i postindustrielle Grenland, der motviljen var hakket større enn entusiasmen da Litteraturhuset først startet opp. Publikumstallet har de siste årene ligget stabilt på rundt 2500.

Hvert år deltar vi i den årlige markeringen av Henrik Ibsens bursdag, Ibsen-uka, og samarbeider med andre lokale Ibsen-aktører for å holde hans litterære arv i hevd.

Norges beste litteraturhuspublikum

Ikke bare har vi mange publikummere, vi har de beste, de som lytter og gir mest respons. Det er det de sier, både Ruth Lillegraven, Lars Saabye Christensen, Cecilie Enger og Helga Flatland.

«Best i Norge sammen med Sting i Stavanger,» sa Gro Dahle.

Fritt Ord, Kulturdepartementet, Bokåret 2019, Telemark fylkeskommune og Skien kommune gir oss en uvurderlig støtte, men ellers er det dugnadsånden og den brennende litteraturinteressen som rår.

Folka bak Litteraturhuset i Skien

Styreleder er Helle Riis og nestleder Helga Lilleland. Styremedlemmer er Anne Spånem, Heidi Roheim, Mario Puertas og Hans Marius Graasvold. Aspirant er Masoud Ghadimfallah og daglig leder er Anita Vestervik.

Årsmeldinger

Årsmelding 2023

Årsmelding 2022

Årsmelding 2021

Årsmelding 2020

Årsmelding 2019

Årsmelding 2018

Årsmelding 2017

Årsmelding 2016