Filter felles 2

God jul!

21.des. 2023

Takk for det gamle, og velkommen det nye! LIS vil takke publikum, støttespillere, samarbeidspartnere, forfattere, samtaleledere og deltakere en riktig god jul, og et godt nytt år.

 mg 7321

Ny regionskontakt

18.nov. 2022

Fra 1. november har vår samarbeidspartner gjennom mange år Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening – NFFO fått ny regionskontakt for Vestfold og Telemark.

Agnetha

Agnetha er ny daglig leder i Litteraturhuset i Skien

9.mai. 2022

Jakten på ny daglig leder i Litteraturhuset i Skien er over. Blant de mange gode søkerne, falt valget på Agnetha Thormodsdatter (f. 1974). Det er med stor glede vi kunngjør at Thormodsdatter har takket ja til tilbudet om å bli Litteraturhusets nye leder.

Vidar og marit med logo

Drifter og drømmer

28.okt. 2020

Agnes Ravatn må dessverre holde seg hjemme i kveld, men vi har kastet oss rundt og ønsker deg velkommen til en litterær helaften! Det skal handle om biografier og noveller, drifter og drømmer.

Velkommen til kveldens samtaler med Marit Eikemo og Vidar Kvalshaug.

Img 9373

Litteratur i Lunden!

20.mai. 2020

Fra 15. juni til 15. juli våkner Lundeparken, eller Lunden som vi liker å kalle den, til liv. Litteraturhuset inviterer til forfattersamtaler onsdag 24. juni og onsdag 8. juli.

Img 0767

Rettssikkerhet: Baneheia-saken og Vildanden

19.mai. 2020

True crime-forfatter Bjørn Olav Jahr og teatersjef ved Teater Ibsen Thomas Bye møttes hos oss i februar i år. Se opptaket fra den spennende samtalen om et spørsmål som ikke kan vies nok oppmerksomhet.

Koronahilsen

Vi har bare tatt en liten pause

2.apr. 2020

Litteraturhuset er tomt for folk, men fortsatt fullt av litteratur. For litteraturen trosser alle inngripende tiltak og finner selv veien til folka som vil lese den.

Dsc 3564

Gledelig jul!

24.des. 2019

Litteraturhuset har vaska gølvet, laget vårprogram og hatt julebord. Nå har vi noen fredelige juledager i vente – måtte det samme gjelde deg.

Img 6838 mindre

Du er invitert i bursdag 23. august

11.jun. 2019

Velkommen skal du være til forfattersamtaler, intervjuer, opplesninger og opptredener med viktige og toneangivende forfattere fra hele landet. Fra Helga Flatland, Vigdis Hjorth og Knut Nærum, til Kjersti Annesdatter Skomsvold, Tor Åge Bringsværd og Ruth Lillegraven. Og mange flere.

Img 4254

Litteraturhuset jubilerer

9.jun. 2019

Å huse – nå husær – i går husæ – har husæ. Litteraturhuset i Skien har husa mange gjennom sine snart 10 år. Husær’u noen av alle dem som har vært husa hos vårs, ja da husær’u bra. Vi er jo på en måte litteraturhushistoriens svar på Kjell Inge Røkke: Vi starta med to tomme hendær. Og nå har vi bygd opp et litteraturhus. Slå den! Det va’kke så mange som besøkte oss te’å byne med, men så var ikke huset så stort heller da. Siden blei det større.

Collage

Blikk på mennesker

5.apr. 2019

Den ene tar sin helt karakteristiske puls på tilværelsen, den andre setter et skarpt lys på mennesker og relasjoner. 11. april er det duket for mestermøte mellom Helle Helle og Trude Marstein på Litteraturhuset i Skien.

Img 6155

Å skrive der det brenner

26.mar. 2019

Vi koker kloden og flere og flere av oss kjenner på uro for fremtiden. Er det kulturen som skal redde verden? Maja Lunde og Bård Vegar Solhjell tok debatten.

Img 3722

Sterkere sammen

17.mar. 2019

De var mange på 70-tallet, men heldigvis var de også mange på markeringen av Kvinnedagen i Skien. 350 stod sammen og feiret 8. mars på Litteraturhuset.

Cover

Menn som overnatter i biler

7.mar. 2019

Ensomhet, tause menn, naturskildringer og setninger som henger seg fast i hjernen. Per Petterson er ute med sin åttende roman. 13. mars kommer han til Litteraturhuset i Skien.

Img 8375

Var alt egentlig verre før?

23.feb. 2019

Barndom i gamle dager – endeløs lidelse eller familietilhørighet og stolthet? Cecilie Winger og Ellen Schrumpf tok debatten på Litteraturhuset i Skien.

Img 6545

Fortellinger fra de tause menn

7.feb. 2019

Kampen deres var av internasjonalt format og hadde stor innvirkning på andre verdenskrig. Asbjørn Jaklin og Ørjan Nordhus Karlsson gir på hver sin måte en stemme til «de tause menn», de som kjempet i Narvik i 1940.

Bringsværd 0860

– Kom her, så skal jeg fortelle deg et eventyr

18.jan. 2019

Før kvelden med Tor Åge Bringsværd var omme, var han blitt tildelt Skien kommunes kulturpris og hadde fått en barnehage i Skien oppkalt etter Karsten og Petras barnehage. Men før det, fikk vi overvære en spennende samtale mellom Tor Åge Bringsværd og Ørjan Nordhus Karlsson.

Img 7040

Ramsalte boksider

18.jan. 2019

Det ble en ramsalt kveld på litteraturhuset, med både heftig jakt på moderne pirater, og ny og levende kunnskap om den kanskje største helten som har blitt fostret i Brevik.

Hoem

Den store ukjente fortellingen om Norge

9.des. 2018

Huset var fullpakket og tilhørerne forventningsfulle. Det ble en ektefølt avslutning på høstens sesong, med Edvard Hoems store fortelling om slekt, savn og motgang.

Image

Det vanskelige moderskapet

28.nov. 2018

To forfattere, og fortellingen om to mødre. Den ene svikter barnet sitt på det groveste, den andre er offer for sin egen redsel for å gjøre feil. Kvelden med Anne Bitsch og Monica Isakstuen bød på sterke skildringer.