18.aug. 2021 Kl.19:00
Ibsenhuset, Litteratur i Lunden
Egil Drillo Olsen og Alfred Fidjestøl

Kjøp billett.
Innslipp kl. 18.

Du skal få møte mannen som forandret norsk fotballhistorie! I august kommer Egil Drillo Olsen til byen, sammen med den prisbelønte biografen Alfred Fidjestøl.

I Lunden er fotballen rund!

Samtaleleder er Cathrine Sandnes. Vi gleder oss til et gjensyn med den fotballglade og taleføre forlagsredaktøren.

Fortellingen om Egil Drillo Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Vi lar Drillo selv komme til orde og tar et dypdykk ned i arbeidet med biografien Mine kamper. Biografien om Drillo (Gyldendal, 2020) som får kritikerne til å trille både femmere og seksere. Og som dessuten ble nominert til Brageprisen 2020.

Alfred Fidjestøl har tidligere skrevet historien om Det Norske Teatret og Oslo-Filharmonien. Og han har skrevet biografiene om Per Sivle og sjimpansen Julius. Og denne gangen har Fidjestøl skrevet en lesefest av en biografi om Drillos liv og leven.


Alfred Fidjestøl (f. 1973) er cand. philol. fra Universitetet i Oslo, og har utgitt ut en rekke kritikerroste biografier og historieverk. I 2014 vant Fidjestøl Sult-prisen som den første sakprosaforfatter noen sinne. I 2017 ble han tildelt Språkrådets språkpris for fremragende bruk av norsk i sakprosa. Foto: Agnete Brun.

Egil Olsen (f. 1942), kjent under kallenavnet «Drillo», er en norsk fotballtrener og tidligere landslagspiller i fotball. Han er Norges mest meritterte landslagstrener gjennom tidene. Under hans ledelse oppnådde det norske landslaget å komme videre til to VM-sluttspill og andreplass på FIFA-rankingen. Olsen er også blitt benyttet som ekspertkommentator i radio og tv.


SMITTEVERN
Det er begrenset antall plasser på våre arrangement, så det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett, så vi har kontroll på hvem som deltok ved eventuell smittesporing.
- Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
- Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
- Praktiser god hånd- og hostehygiene.