28.des. 2019 Kl.16:30
Folque Café
Hopp & haiku - Endre Ruset og Thor Holt

Gratis inngang.
Tidspunkt oppdateres.

Det tredje, og siste, hopp og haiku på Folque i Henrik Ibsens gate 10, og dét på Folque Cafés aller siste kveld – før stedet vandrer inn i historiebøkene ved siden av storheter som Matti Nykanen og Basho.

Endre Ruset vil lese fra sin ellevilt store produksjon av haiku om skihopperen Noriaki Kasai (bidlet), som hittil har resultert i én bok og én boksingel. Sammen med Thor Holt vil han live-kommentere åpningsrennet i Den tysk-østerrikske hoppuka i Oberstdorf.

22bok kasai tbc78129 36515

Endre Ruset er forfatter av fire bøker og én boksingel. Han er redaktør i tidsskriftet Olympiastadion og tidligere kunstnerisk leder ved Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Han mottok Bjørnsonstipendet i 2005, og Bokhandlerforeningens forfatterstipend i 2015.

Thor Holt er tidligere skihopper (i sitt siste renn slo han både Sigurd Pettersen og Andreas Goldberger!) og fotballspiller for a-laget til Kongsvinger. Han skriver en avhandling om filmadaptasjoner av Ibsen i Det tredje rike. Han er utdannet litteraturviter fra Københavns Universitet og har jobbet som gjesteforsker ved Humboldt-universitetet i Berlin.