8.mar. 2021 Kl.18:30
Ibsenhuset, Dovregubbens hall
Kvinnedagen 2021. Laial Janet Ayoub og Solveig Karin Bø Vatnar

Hent gratisbilletten din her. Merk: Av smittevernhensyn må alle utløse billett.

Arrangementet strømmes her.

Dørene åpner klokka 18.

♀️ KULTURKVELD OG PROSALONGIBSENHUSET ♀️

I forbindelse med kvinnedagen inviterer vi til kulturkveld og prosalong* på Ibsenhuset i Skien etter toget i Porsgrunn.

God integrering starter med kvinnene – med likestilling mellom kjønnene. Møt en av innvandrerkvinnene som forvandler Norge.

Program for kvelden er:

✅ Hovedtaler: Solveig Karin Bø Vatnar – Vold i nære relasjoner

✅ Ungdomsappell: Susanne Andersen, skoleoppfølging- og jobbansvarlig for Operasjon Dagsverk i Telemark

✅ Prosalong* | God integrering starter med kvinnene – med likestilling mellom kjønnene.

Samtaleleder Anne Spånem vil intervjue Laial Janet Ayoub (opprinnelig fra Libanon) som har skrevet boka Min vei til frihet.

«Frihet er noe mange tar for gitt, men for meg har den alltid vært en kamp», skriver Laial Janet Ayoub, som for mange er kjent som en modig samfunnsdebattant. «Min vei til frihet» er livshistorien hennes, om veien fra flyktning til offentlig person. Det er en voldsom historie, preget av frykt, tvang og overgrep – i ord og handling.

Få med deg denne samtalen som i all hovedsak skal handle om at god integrering starter hos kvinnene, om at god integrering starter med likestilling.

Innsamling med Vipps og kontant til Plan Norge.

8. marskomiteen i Grenland og Litteraturhuset i Skien, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, lover deg en helaften med mange relevante, spennende og viktige stemmer.

✔ Kulturelt innslag.

✔ Ungdomsappell.

✔ Utstilling under messaninen.

✔ Stands.

Innsamling med Vipps og kontant til veldedig formål.

*Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.

Laial Janet Ayoub er en markant samfunnsdebattant. Hun er prosjektkoordinator ved KFUK-KFUM, nestleder i Groruddalstinget og Ellingsrud Arbeiderpartilag samt leder i Nok, en frivillig organisasjon som informerer kvinner om deres rettigheter i Norge og hjelper ofre for sosial kontroll og vold. Min vei til frihet er hennes første bok.
Foto: Siw Pessar

Solveig Karin Bø Vatnar er professor og forsker, blant annet innen feltene vold i nære relasjoner, risikovurdering i tilknytning til vold og drap – herunder partnerdrap.
Foto: Høgskolen i Molde