24.jun. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Litteratur i Lunden
Fra Ferrante til La Camorra

Kjøp billett.

Arr. er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og er gratis for NFFO-medlemmer.

Vi setter søkelyset på italiensk virkelighet og virkelighetslitteratur i denne spennende samtalen med Cathrine Sandnes og Per Kristian Aale. Den røde tråden er ikke overraskende den italienske mafiaen.

Forfatter og forlagsredaktør Cathrine Sandnes har et spesielt forhold til det litterære italienske fenomenet Elena Ferrante. Ingen vet hvem som skjuler seg bak dette pseudonymet, likevel har Napoli-kvartetten og Ferrantes andre romaner bergtatt en hel verden. Du finner blant annet tv-serieversjonen av Napoli-kvartetten på HBO og på filmfestivalen i Cannes i fjor ble det vist en film om Elena Ferrante, Ferrante Fever, med intervjuer med forfattere som Jonathan Frantzen og Roberto Saviano.

I likhet med Ferrante er Roberto Saviano en italiensk forfatter med internasjonal suksess. Saviano skriver om La Camorra-mafiaen, og det gjør også vår gjest. Vi får besøk av Skiens egen Saviano: Per Kristian Aale. Han er i dag nyhetsleder i Aftenposten og har vært korrespondent for avisen i Brussel og Moskva. Dessuten har han skrevet boka De modige – italienernes opprør mot mafiaen – som vi skal få høre mer om.

Samtalen ledes av Anne Spånem.

Merk! Begrenset antall plasser grunnet smittevern. Arrangementet vil foregå ute.

Cathrine Sandnes (f 1972) er redaksjonssjef i J.M. Stenersens forlag. Hun er tidligere kulturredaktør i Dagsavisen, redaktør av Samtiden og har vært leder for Manifest Tankesmie og sjefredaktør for sakprosa i Gyldendal. Sandnes har markert seg aktivt som debattant, særlig i spørsmål som feminisme, litteratur og idrett. Hun mottok i 2004 gullpennen for sitt virke som skribent.

Per Kristian Aale (f. 1973) er nyhetsleder i Aftenposten, og han har vært korrespondent for avisen i Brussel og to perioder i Moskva. I mange år har han jobbet som gravejournalist, blant annet med Panama Papers, og han har fått flere priser, deriblant Brosteinprisen fra Kirkens bymisjon og Regjeringens menneskerettighetspris for journalister. Aale har skrevet boken De modige – italienernes opprør mot mafiaen.

Arrangementet støttes av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.