22.sep. 2021 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Prosalong: AFRIKA. Tore Linné Eriksen

FULLBOOKET!

Følg strømmingen av samtalen her.

Arr. er et samarbeid med Telemark Innvandrerråd, Fagforbundet Vestfold og Telemark og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Går det an å gi en historisk innføring i et helt kontinent på drøye 60 minutter? Historiker Tore Linné Eriksen gjør et forsøk.

De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju–åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet.

Bli med på en samtale der forfatteren oss med på en lang og spennende reise helt fram til dagens Afrika, får vite mer om forholdet mellom mennesker og natur på dette mangslungne kontinentet.

Samtaleleder er Ragnar Steinstad.

Innleder er Odin Adelsten Bohmann, leder i Flerkulturelt utvalg i Skien.

Arr. er gratis. Men alle MÅ løse ut billett. Se info over.


Tore Linné Eriksen er faglitterær forfatter, historiker og professor emeritus i utviklingsstudier ved OsloMet. Han har utgitt flere lærebøker i historie for videregående skole og en rekke bøker med temaer fra afrikansk historie, folkemordsstudier og Nord/Sør-forhold

*Prosalonger er forfattermøter der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.