8.mar. Kl.18:30
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Kvinnedagen 2021. Laial Ayoub og Azra Gilani og Solveig Karin Bø Vatnar

Gratis inngang.

Dørene åpner klokka 18.

♀️ KULTURKVELD OG PROSALONGIBSENHUSET ♀️

I forbindelse med kvinnedagen inviterer vi til kulturkveld og prosalong* på Ibsenhuset i Skien etter toget i Porsgrunn.

God integrering starter med kvinnene – med likestilling mellom kjønnene .Møt to innvandrerkvinner som har forvandlet Norge.

Samtaleleder Anne Spånem vil intervjue Laial Ayoub (opprinnelig fra Libanon) og Azra Gilani (opprinnelig fra Pakistan) som har skrevet hhv. bøkene Min vei til frihet og En muslimsk mors kamp. I to kritikerroste utgivelser forteller forfatterne om sine liv – vitnesbyrd om at god integrering starter hos kvinnene, om at god integrering starter med likestilling.

Hovedtale ved Solveig Karin Bø Vatnar.

8. marskomiteen i Grenland og Litteraturhuset i Skien, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, lover deg en helaften med mange relevante, spennende og viktige stemmer.

✔ Kulturelt innslag.

✔ Ungdomsappell.

✔ Utstilling under messaninen.

✔ Stands.

Innsamling med Vipps og kontant til veldedig formål.

*Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.

Laial Janet Ayoub er en markant samfunnsdebattant. Hun er prosjektkoordinator ved KFUK-KFUM, nestleder i Groruddalstinget og Ellingsrud Arbeiderpartilag samt leder i Nok, en frivillig organisasjon som informerer kvinner om deres rettigheter i Norge og hjelper ofre for sosial kontroll og vold. Min vei til frihet er hennes første bok.
Foto: Siw Pessar

Azra Gilani kom til Norge fra Lahore i Pakistan i 1971. Hun ble kjent for mange etter at hun skrev kronikken Muslimske mødre, nå må dere våkne i Aftenposten. En muslimsk mors kamp er hennes første bok.
Foto: Jan Tomas Espedal

Solveig Karin Bø Vatnar er professor og forsker, blant annet innen feltene vold i nære relasjoner, risikovurdering i tilknytning til vold og drap – herunder partnerdrap.
Foto: Høgskolen i Molde