9.sep. Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Marte Spurkland. Neste sommer kommer ikke når du er ung.

Gratis inngang.

Innslipp kl. 18.

Vi markerer Verdensdagen for selvmordsforebygging og ønsker velkommen til en forfattersamtale om boka Klassen. Fortellinger fra et skoleår.

Skolen er et univers, og det er også hver enkelt elev og lærer som befolker det. Velkommen til en samtale om ungdoms psykiske helse og om hvordan det å være den ene for en annen, kan utgjøre hele forskjellen.

Årets forfattergjest i prosalongen er journalist og forfatter Marte Spurkland som har skrevet dokumentarboka «Klassen» om sju elever og norsklæreren deres, som kom ut høsten 2017 og mottok Bokhandelens sakprosapris samme år. Boka ble også nominert til Brageprisen i 2017 og i 2018 ble «Klassen» nominert til Kritikerlagets pris for beste sakprosabok for voksne.

Samtaleleder er Anne Spånem.

Arr. i samarbeid med LEVE – Landsforeningen for etterlatte etter selvmord, Veiledningssenter for pårørende, Kirkens SOS Telemark, Mental Helse Hjelpetelefonen, Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark, Skien kommune – Helse og velferd, FRI Vestfold og Telemark og støttes av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.


Marte Spurkland (f. 1977) er journalist, programleder og forfatter. Hun har jobbet i NRK, DN og VG, og nå for TV2. Fikk Riksmålsforbundets lytterpris 2015 for VG-podcasten “Tett på”, har tidligere skrevet Førstedamer: En dannelsesreise i kvinneliv (2005); Skjebnereisen: En norsk-russisk kjærlighetshistorie (2007), og vært redaktør for diktsamlingene Kjærlighet og Sorg (Humanist forlag). Klassen – fortellinger fra et skoleår (2017) ble nominert til Brageprisen og fikk strålende anmeldelser av et samlet pressekorps. I 2019 utgav hun Pappas runer, en fortelling om faren, runeforskeren Terje Spurklands siste leveår, og arbeidet far og datter gjør med hans siste manuskript. Foto: Signe Fuglesteg.

Arrangementet er en prosalong med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og er gratis for NFFOs medlemmer. Prosalonger er et konsept for forfattersamtaler der aktuelle problemstillinger knyttet til sakprosabøker og sakprosasjangeren blir debattert.