Drifter og drømmer

28.okt. 2020

Agnes Ravatn må dessverre holde seg hjemme i kveld, men vi har kastet oss rundt og ønsker deg velkommen til en litterær helaften! Det skal handle om biografier og noveller, drifter og drømmer.

Velkommen til kveldens samtaler med Marit Eikemo og Vidar Kvalshaug.

Dørene åpner klokka 18. Det er bare å komme tidligere og slappe av i trygge omgivelser på Ibsenhuset, der alle smitteverntiltak er godt innarbeidet.

I første akt får vi høre Vidar Kvalshaug snakke med Stian Johansen om en utgivelse som ikke har gått upåaktet hen, nemlig boka Ari Behn. Bohemen og bøkene. Én versjon.

“Klam, men sympatisk”, skriver Dagbladet. “Ari – bohemen og bøkene» er eit fascinerande og mangesidig stykke litteratur om eit fascinerande og mangesidig menneske,” skriver NRK. “Et stykke ubehagelig opportunisme,” skriver Morgenbladet. “En forspilt mulighet,” skriver Aftenposten.

Det som iallfall står fast, er at en forfatter som er kjent for sin renskårede novellekunst har skrevet en bok om et fascinerende forfatterskap. Ta turen i kveld, og bli med på samtalen!

I andre akt får vi endelig Marit Eikemo opp på scenen. Eikemo er en forfatter med et særegent skråblikk på samtiden og moderne norsk hverdagsliv, hun har tidligere utgitt både romaner og essays. I år kom hennes første novellesamling, Hardanger, som handler om folk ved fjorden.

“Eikemos noveller har djupn, vidd og rekkevidde – ikkje ulikt Hardangerfjorden”, skriver Klassekampens anmelder. Kveldens samtaleleder er selvsagt novellekunstneren Vidar Kvalshaug.

Ta kontakt med Ibsenhuset, om du å få refundert billetten din.

9788202668297
9788234000065 hardanger framside r