Du er invitert i bursdag 23. august

11.jun. 2019

Velkommen skal du være til forfattersamtaler, intervjuer, opplesninger og opptredener med viktige og toneangivende forfattere fra hele landet. Fra Helga Flatland, Vigdis Hjorth og Knut Nærum, til Kjersti Annesdatter Skomsvold, Tor Åge Bringsværd og Ruth Lillegraven. Og mange flere.

Gjennom ti år har Litteraturhuset i Skien kuratert forfattermøter som berører, overrasker, styrker, beveger, pirrer, provoserer, trigger og inspirerer. Det har gjort at folk finner veien til samtalene våre og gjerne kommer tilbake.

Det må feires! Som kjent er det folka som gjør festen, vi håper du kommer.

Spørsmålet vi stiller oss denne jubileumskvelden er hvorfor hjemmet er så litterært produktivt som det vi ser i norsk samtidslitteratur i dag. En rekke av våre aller mest kjente forfattere henter sine historier fra den hjemlige sfære. Kanskje fordi det er i hjemmet vi tør være oss selv, at det er i hjemmet vi skaper fortellingene om oss selv. Det er hjemmet som ivaretar oss på mange måter. Er dette den nye heimstaddiktninga?

Det italienske ordet ‘casa’ betyr nettopp både hus og hjem, og det er nok det Litteraturhuset i Skien har lyktes med, å være et hus og et hjem for litteraturen.

Jubileumsfesten støttes av Stiftelsen Fritt Ord, Bokåret 2019 og Kulturkontoret, Skien kommune.

Les det omfattende programmet, kjøp billett og les mer om bursdagsfesten vår i Varden.

Foto: Bjørnar Larsen, Varden