25.sep. Kl.18:00
Ikke helt hvite norske menn. Reisen til fortiden.

Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Dørene åpnes kl. 18.30

Kjøp billetter..

Christian Strand & Brynjulf Jung Tjønn

De har rørt en hel nasjon med fortellinger om starten på livet som ble så annerledes, om jakten på røtter, om å være helt norsk. Møt Christian Strand som med TV-teamet i ryggen oppsøkte røttene i Indonesia – og forfatteren Brynjulf Jung Tjønn som har brukt mye av sitt forfatterskap til å beskrive hvordan det er å være adoptivbarn.

Christian Strand (f.1980) er en norsk programleder, serieskaper og debattleder i NRK. Han er også kjent som skuespiller fra TV-serien Hotel Cæsar. Strand ble adoptert fra Indonesia av journalist Arne Strand og hans kone Ann-Mari, og vokste opp på Siggerud. Han er
utdannet ved Handelshøyskolen BI og Washington State University, er gift og har to barn. Han er aktuell med boka Hva hvis – min reise for å finne meg selv (Cappelen Damm, 2024)

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er en kritikerrost og allsidig forfatter, som skriver for både barn, ungdom og voksne. Han er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Oslo. I 2002 debuterte han med romanen Eg kom for å elske. Han har senere utgitt flere romaner og diktsamlinger for voksne. Blant romanene kan nevnes de kritikerroste Kinamann (2011), Alt det lyse og alt det mørke (2017) – og Kvar dag skal vi vere så modige (2021), som ble belønnet med P2-lytternes gjeve romanpris. I 2023 kom diktsamlingen Kvit, norsk mann, som traff både kritikerne og et bredt publikum, og raskt ble trykket i flere opplag. VGs begeistrede anmelder, Trine Saugstad Hatlen, beskrev blant annet Kvit, norsk mann slik «… en knyttneve av en bok (…) noe av det sterkeste jeg har lest" – og ga den terningkast 6! Boken ble tildelt Ungdommens kritikerpris. I juryens begrunnelse kan man blant annet lese: “Det er en samling vonde og kloke – men tidvis også morsomme – dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Gripende, rystende og viktig …”

Brynjulf Jung Tjønns forfatterskap speiler hans bakgrunn som adoptivabarn fra et asiatisk land, følelsen av utenforskap og jakten på identitet og tilhørighet. Han skriver ofte mørkt – om barn som opplever omsorgssvikt, men som også finner overlevelsesstrategier og møter voksne som plutselig bryr seg. I tillegg til å være en engasjert og produktiv forfatter og travel familiemann, har Brynjulf Jung Tjønn jobbet som kulturjournalist, litteraturkritiker og som forlagsredaktør i Samlaget. I 2023 ble han valgt til leder av Den norske Forfatterforening.
(CAPPELEN DAMM)


Boksalg ved Arkaden Norli

Billettpriser:
Ordinær: 215,-
LIS-medlem: 165,-
Student: 100,-

Onsdag 25.september kl. 18.00.

Foto (C. Strand): Lina Hindrum
Foto (B. Jung Tjønn): Maria Kleppe Vihovde / Cappelen Damm

www.litteraturhusetiskien.no