21.okt. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Gjennom mørket: En samtale med Ole Robert Sunde

Dørene åpnes kl. 18.00

Kjøp billett.

Få med deg denne samtalen med Ole Robert Sunde om kunsten og skriften. Og om sorgen og alt i hverdagen vi ikke legger merke til.

Ole Robert Sunde er en av Norges mest markante og finurlige forfattere. Sundes prosa er formmessig utfordrende, preget av lange, slyngende setninger med tallrike innskudd, avbrutte dialoger, nitide detaljsansinger og overraskende assosiasjonssprang, men det er samtidig denne skrivemåten som gjør tenkningen i Sundes bøker så annerledes og forfriskende. Opp gjennom årene er Sunde blitt solid etablert som en av de betydeligste og mest originale stemmene i norsk samtidslitteratur.

Hva skjer når den du elsker og har levd sammen med i førti år blir alvorlig syk? Står i fare for å dø? Overgir du deg til sorgen? Forsøker du å finne en mening i det hele ved å skrive deg ut, eller kanskje inn, i det du føler?

I Ole Roberts Sundes Penelope er syk og Jeg føler meg uvel blir selv en tur på butikken en odysse i seg selv. Hverdagslige detaljer skinner i Sundes tekst – vår verden er rik på mening. Den er også tung å bære når hun som betyr alt for deg, ikke er i den sammen med deg.

Sundes bøker er dypt personlige, samtidig som de angår oss alle. Livet og døden. Kjærligheten og savnet. Frykten og håpet. Rekken av hverdager vi tar for gitt, der noen dager skinner som diamanter når vi ser tilbake på dem.

Og ikke minst humoren. Staheten. Viljen til å fortsette uansett hva som skjer.

I høst kan du møte en av Norges mest markante forfattere på Litteraturhuset. En ordkunstner som i det ene øyeblikket overrasker med finurlige assosiasjonsrekker, det neste får deg til å le høyt.
 
Hos Ole Robert Sunde går alvoret og den ofte bitende humoren hånd i hånd.

Det er sosiolog og forfatter "Ørjan Nordhus Karlsson":https://orjankarlsson.com/ som leder samtalen.

Ole Robert Sunde er født i Kristiansand i 1952 og er i dag bosatt i Oslo. Han er tildelt Aschehougprisen og Gyldendalprisen for sitt forfatterskap. For romanen Krigen var min families historie (2012) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris. For romanen Penelope er syk (2017) fikk han P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris.

Foto: Tine Poppe