14.okt. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Anitra
Prosalong: Elsket og savnet

Dørene åpner kl. 18.00.

Kjøp billett.

Arr. er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og er gratis for NFFO-medlemmer.

Anne Marie Brenne fra Porsgrunn har jobbet som gravferdskonsulent i over 20 år – og skrevet bok om det. Velkommen til en samtale som gir oss et blikk inn i en hverdag de færreste av oss har kjennskap til.

Gjennom litteraturhistorien er det skrevet side opp og side ned om menneskenes uunngåelige forhold til døden. Men de som har hatt spesielt nær kontakt med den gjennom en lang yrkeskarrière, kan ofte sitte på en praktisk kunnskap som kan være til hjelp når vi må forsone oss med livets slutt. For døden er jo ikke bare en idé, den er en høyst konkret erfaring, i alle menneskers liv.

«Som gravferdskonsulent slår det meg hvor lite jeg jobber med døden og så mye med livet. Alle andre lever jo videre,» sier Brenne, som er aktuell med den usedvanlige boka Elsket og savnet: en gravferdskonsulents betroelser.

Samtaleleder er Anne Spånem.

*Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren. Arrangementet er gratis for NFFO-medlemmer.