8.mar. 2019 Kl.18:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Kvinnedagen 2019. Appell, prosalong og konsert.

Gratis inngang. Dørene åpner klokken 17.30.

I år faller 8. mars på en fredag, så gjør deg klar for en ekstra lang og stor markering i Peer Gynt-salen på Ibsenhuset.

Det er tredje året på rad at Litteraturhuset i Skien samarbeider med 8. mars-komiteen i Grenland og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening om markeringen av Kvinnedagen i Grenland. Og som vanlig blir det prosalong med søkelyset på aktuell feministisk sakprosa.

Foruten årets prosalong er årets appell ved Silje Sørensen (LO), hovedtalen ved Marit Nagel Rønningen og den avsluttende konserten av og med de berømte skiensjazzmusikerne Torun Eriksen og Frøydis Grorud.

I år er det redaktør Ellen Aanesen og Linn Stalsberg, en av forfatterne bak boka Vi var mange som tar plass i prosalongen. Boka handler om kvinnene som vokste opp i «husmortida» og startet 70-åras nye kvinnebevegelse i et Norge hvor de fleste kvinner verken hadde utdannelse eller egen økonomi.

Det er Madeleine Schultz, redaksjonsmedarbeider i Agenda Magasin, som intervjuer forfatterne. Madeleine var sist hos oss i fjor vinter, da hun intervjuet Ulrikke Falch og De skamløse jentene.

Foto: Anne-Lise Surtevju, Telemarksavisa
8. marskomiteen i Grenland og Litteraturhuset i Skien, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, lover deg en helaften med mange relevante, spennende og viktige stemmer.