16.jun. 2021 Kl.19:00
Ibsenhuset, Litteratur i Lunden
Tore Renberg

Kjøp billett
Innslipp kl. 18.

Endelig er fortelleren, sangeren og scenekunstneren Tore Renberg tilbake. Denne gangen varter han opp med en spennende krysning av samtale, konsert og standup.

Velkommen til en junikveld i to akter med Tore Renberg! Arrangementet foregår på uteserveringen til Henrik & Kompani. Innslipp klokka 17. Legg middagen til Litteraturhuset!

Første akt har vi satt av helt til Tollak til Ingeborg, romanen som har vært på alles lepper i høst, og som dessuten vant Bokhandlerprisen 2020.
Det er Helga Lilleland som skal lede samtalen.

I andre akt skal det handle om Renbergs hele kunstneriske virke. Han debuterte i 1995 og fikk sitt store gjennombrudd i 2003 med oppvekstromanen Mannen som elsket Yngve, den første av flere bestselgende og kritikerroste bøker om Jarle Klepp. Etter Klepp-bøkene ga Renberg seg i kast med de viltre Teksas-romanene, Vi ses i morgen, Angrep fra alle kanter og Skada gods. I 2016 gav Renberg også ut sin første bok på nynorsk; Du er så lys.

Multitalentet Renberg er både forfatter, dramatiker, sceneinstruktør og en erfaren musiker. Han trakterer flere instrument og har spilt i mangfoldige band. I 2016 slapp han sitt første solo-album, Ingen nåde, som inneholdt hiten Margaret, og i 2017 kom oppfølgeren Ein dag te.

Med seg på laget har han – foruten sitt fiksjonelle univers – gitaristen Alexander Flotve.

Tore Renberg ble født i 1972. Han bor i Stavanger sammen med kona og 5 unger.

Foto: Marie von Krogh