6.mai. 2021 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Den tredje kulturen: Pedro Carmona-Alvarez og Maria Navarro Skaranger

Dørene åpner kl. 18

NY DATO OG FLERE BILLETTER!

Kjøp billett.

Vokser det frem en slags hybrid forlengelse av den norske kulturen og den andre – en slags tredje kultur? Og påvirker det hvordan de skriver og hva de skriver om?

På tredje forsøk klaffer det. Endelig får vi presentere disse to usedvanlige forfatterne for deg. Pedro Carmona Alvarez og Maria Navarro Skaranger er prisbelønte forfattere med det fellestrekket at de begge har tilhørighet til en annen kultur utover den norske.

Pedro Carmona-Alvarez kom til Norge fra Chile som 11-åring, og jobbet hardt og målbevisst for å lære seg det norske språket. Det har han absolutt lykkes med, og er i dag er en av Norges fremste forfattere, i tillegg til anerkjent lyriker og musiker. Til Litteraturhuset i Skien har han med seg essysamlingen Refrenger, som handler om å vokse opp med lyrikk og litteratur, komme til et annet land og leve i eksil. Og muligens får vi også noen av diktene fra diktsamlingen Inventarium som kom nå i høst, og som ifølge forlaget kan leses som en poetisk gjenklang av Refrenger.

Maria Navarro Skarranger sin første roman Alle utlendinger har lukka gardiner ble en suksess. Særlig fikk den mye oppmerksomhet på grunn av språket, ofte kalt «kebabnorsk», og har allerede blitt film. Den neste romanen «Bok om sorg (fortellingen om Nils i skogen) handler om en familie og en brors selvmord, og fikk nylig EUs litteraturpris. Maria kommer fra Groruddalen, med far fra Chile.

God litteratur er verktøy for tankene, og vi gleder oss til samtalen med to spennende og viktige forfattere. Samtaleleder er Helga Lilleland.

Foto: Pernille Marie Walvik og Eva Lene Gilje Østensen