3.mar. 2022 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Monica Isakstuen og Mona B. Riise. Hvem er du i vennegjengen?

Gratis inngang. Hent billetten din her.
Arrangementet blir OGSÅ strømmet. Klikk deg inn her.

Innslipp kl. 18.30

Monica Isakstuens kritikerroste roman blir teater med Riksteatret! I anledning Norgesturné inviterer vi deg og din vennegjeng til en ærlig førprat om vennskap, boken og teaterforestillingen.

Vi ønsker velkommen til en førsnakk før sceneteppet går opp på Ælvespeilet 6. mars.

Sosiologene har lenge sett at familiens rolle i ens sosiale liv blir mindre. I takt med dette har vennskapene styrket sin sentrale rolle. En fortrolig samtale kan vi like så gjerne ta med selvutvalgte venner, framfor familiegruppa.

Kveldens tema blir definitivt vennskap! Monica Isakstuen slår seg sammen med Mona B. Riise og gir deg en smart, morsom og skarp skildring av vennskap og vennskapets skyggesider. Velkommen til en allmenngyldig samtale med høy gjenkjennelsesfaktor.

Monica Isakstuen (f. 1976) er forfatter og dramatiker. Bøkene og stykkene hennes er oversatt til flere språk. For sin tredje roman, Vær snill med dyrene (2016), mottok hun Brageprisen.

Utgivelser
MINE VENNER – Roman, Gyldendal (2021)
RASE – Roman, Pelikanen (2018), oversatt til dansk
SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG – Skuespill, Pelikanen (2018)
ANSTENDIG OG VERDIGHET – Boksingel, Flamme forlag (2017)
VÆR SNILL MED DYRENE – Roman, Tiden (2016), oversatt til tysk, svensk, dansk, kroatisk
OM IGJEN – Roman, Tiden (2014)
ALLTID NYHETER – Dikt, Flamme forlag (2011)
AVSTAND – Roman, Tiden (2009)
SÅNN, BORTE – Diktsingel, Flamme forlag (2008)

Mona B. Riise (f. 1972) er journalist og programleder på TV og radio. Riise startet sin karriere som researcher i Anne Lindmos radioprogram «Mamarazzi», på NRK P3, før hun ble reporter og programleder for popkulturprogrammet «Pullover» på samme kanal. Hun tok etter hvert over programlederrollen i musikkprogrammet Lydverket, som gikk på både radio og TV, samt ble holdt som liveshow på festivalescener landet rundt. I en lang periode ledet hun også «P3 Sessions»: radiokonserter landet rundt med både norske og internasjonale store artister. Riise har også dekket og rapportert direkte fra den røde løperen under Oscar-utdelingen flere år, samt Grammy Awards, på NRK TV/Radio. Siden 2012 har hun vært en av ekspertene i NRKs lørdagsunderholdning Stjernekamp. I januar 2015 ledet hun Spellemannprisen 2014 sammen med Jenny Skavlan.

Foto: Riksteatret