24.jan. Kl.19:00
Oliver Lovrenski i samtale med Frederik Svindland

Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Dørene åpnes kl. 18.30

Kjøp billett her.

bror
i natt jeg våkna av marco ringte, og han gråt, han sa, han døde ivor, han døde,
og jeg trengte ikke høre hvem for å vite, jeg bare la

Slik begynner Oliver Lovrenski, høstens yngste og mest omtalte forfatterdebutant, sin roman «Da vi var yngre». Boka er en oppvekstroman fra Oslos gatemiljø skrevet på sosiolekt, eller mer kjent som kebabnorsk. For denne romanen har Lovrenski allerede vunnet Bokhandlerprisen, blitt nominert til Brageprisen og solgt til 14 land. Har du ikke lest den ennå? Vi anbefaler deg å gjøre det før 24. januar, når Oliver Lovrenski kommer til Litteraturhuset i Skien. Og rekker du det ikke innen den tid vil han garantert gi deg inspirasjon til å lese den siden.

Frederik Svindland er opprinnelig fra Bergen, men vokste opp i Porsgrunn. I 2016 debuterte han med romanen Pelargonia, som han ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for. Romanen er den første i en trilogi, og den siste boka Dyrenes lykke (2023) er en lyrisk roman med minner fra forfatterens ungdomstid – også med handling til en ungdomstid preget av rus og hardt ungdomsmiljø.

I samtale med Frederik Svindland, så blir tematikken om livet før litteraturen – oppveksten, drømmene, rusen og gatemiljøet – hvordan har oppveksten formet livet, og banet veien for disse forfatterne inn i språket og litteraturen?

Men aller først, så starter vi kvelden med slampoeten Marija Bliznac, med tekster som både rører og trekker på smilemusklene.


Gjennom kvelden, har vi invitert Martin Reidarsen Tveit alias DJ Roc Reodor, til å spille plater, som har spilt plater siden tidlig 2000-tallet, og vært primus motor i musikkmiljøet i hjembyen Skien siden tenårene. Telemarkingen har fylt utesteder og klubber over hele landet med hip hop, soul og funk i en årrekke.

Boksalg ved Arkaden Norli.


Billettpriser:
Ordinær: 215,-
LIS-medlem: 165,-
Student: 100,-

Dørene åpnes 18:30.

Foto (O.Lovrenski): Jarli & Jordan/ Aschehoug
Foto (F.Svindland): Cappelen Damm

www.litteraturhusetiskien.no