29.jan. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Anita Kåss. Mysteriet kvinnelige hormoner

Dørene åpner kl. 18.00.

Kjøp billett.
Arr. er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og er gratis for NFFO-medlemmer.

Vi åpner dørene klokka 18 i dag. De beste plassene går naturlig nok først, så vær tidlig ute!

Lege og forsker Anita Kåss tar plass i årets første prosalong, som handler om mysteriet som kvinnelige hormoner utgjør – enten ved graviditet, fødsel eller overgangsalder.

Kåss har spesialisert seg på kjønnshormoner og immunforsvaret. I denne prosalongen vil hun holde et foredrag om hvordan graviditet, fødsel og overgangsalder påvirker immunforsvaret vårt.

Hva er det egentlig som skjer når vårt eget immunforsvar går til angrep på seg selv? Og hva er de bakenforliggende årsakene til de autoimmune sykdommene?

Anita Kåss (f. 1979) er en norsk-britisk lege og forsker, kjent for sin forskning på leddgikt og andre autoimmune sykdommer. Kåss har sitt virke ved revmatologisk avdeling på Betanien hospital i Skien og ble i 2017 kåret til årets lege av Telemark legeforening. Høsten 2018 ga hun ut boka Mamma er en gåte.

Anne Spånem vil samtale med Kåss både om denne utgivelsen og om Kåss’ forskning.

Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren. Arrangementet er gratis for NFFO-medlemmer.

Nffo logo uten navnetrekk