5.feb. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Sylo Taraku, Gunel Movlud og Ahmedur Rashid Chowdhury

Dørene åpner kl. 18.00.

Kjøp billett.
Arr. er et samarbeid med Skien bibliotek og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og er gratis for NFFO-medlemmer.

Velkommen til en åpning av Ytringsfrihetsdagene 2020 i to akter; med én sakprosaforfatter og minst to poeter.

Prosalong: FRIHETSKAMPEN I ISLAM

Hvem er de sekulære muslimene? Hva er deres kampsaker, og hvordan jobber de for å realisere dem? Det er spørsmålene boka Frihetskampen i islam svarer på. Den utfordrer fordommene mot muslimer, den skaper debatt – og samtidig håp om at endring er mulig. Møt forfatteren Sylo Taraku i samtale med Anne Spånem.

Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren. Arrangementet er gratis for NFFO-medlemmer.

Foto: Joseph Pessar

Poesi fra fribyforfattere: Å KYSSE EN ØRKEN Å KYSSE EN MYR

Ahmedur Rashid Chowdhury aka. Tutul og Gunel Movlud er to av tretten forfattere i antologien Å kysse en ørken å kysse en myr. De kommer fra ulike land, hhv. fra Bangladesh og Aserbajdsjan, men har til felles at de er i Norge som fribyforfattere, og er blitt forfulgt for det de har skrevet i hjemlandet.

Å kysse en ørken (1)

F.v. Tutul (foto: Aschehoug), Hege Susanne Bergan (foto: Paal Audestad) og Gunel Movlud (foto: privat).

Velkommen til en diktopplesning utenom det vanlige, der Tutul og Movlud leser opp sin poesi på hhv. bengali og det aserbajdsjanske språket aseri. Det er forfatter og oversetter Hege Susanne Bergan som har oversatt Movluds tekster i antologien, og som vil lese opp den norske gjendiktningen. Og det er forfatter, låtskriver og musiker Arne Olav Lunde Hageberg som leser opp gjendiktningen av Tutuls poesi.