Foto: Winger

13.feb. 2019 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Prosalong* med Cecilie Winger og Ellen Schrumpf

Gratis inngang.
Arr. i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
Dørene åpnes kl. 18.30

Vi blir hele tiden tutet ørene fulle med sentimentale rykter om at alt var så mye bedre før. Det var mer snø og mer sol, barna klatret i trær, baste i snø og ble servert boller og kakao av hjemmeværende mødre.

Men var det så rosenrødt egentlig? Vi får besøk av to forfattere som kan bekrefte at det faktisk ikke var noen lek å være barn før i tiden. Møt Cecilie Winger og Ellen Schrumpf, forfatterne bak hhv. De onde gamle dager og Barndomshistorie, to spennende bøker om barndom og barneoppdragelse i (ikke altfor fjern) fortid.

Det er Helga Lilleland og Anne Spånem som intervjuer forfatterne.

Cecilie Winger (1964) er cand.philol. i litteraturvitenskap og kaller seg altmuligkvinne i bokbransjen. Hun er forfatter og oversetter, med fortid som forlagsredaktør, litteraturkritiker og leder i Norsk Oversetterforening.

Ellen Schrumpf (f. 1948) har doktorgrad i historie fra Universitetet i Oslo og arbeider som professor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, der hun er programkoordinator og underviser ved Master i kulturstudier. Doktorgradsavhandlingen hennes tok for seg barnearbeid i norsk industri på 1800-tallet. Schrumpf har skrevet bøker og en rekke artikler om barndomshistoriske og kulturhistoriske emner.