10.sep. 2019 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Prosalong på Verdensdagen for selvmordsforebygging

Dørene åpnes kl. 18.00
Gratis inngang.

Arr. i samarbeid med LEVE – Landsforeningen for etterlatte etter selvmord, Veiledningssenter for pårørende, Kirkens SOS Telemark, Mental Helse Hjelpetelefonen, Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark, Skien kommune – Helse og velferd, FRI Telemark – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Telemark og støttes av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

«På spørsmålet om hva tenåringene trenger fra sine foreldre, er det ingen som svarer at de trenger kulere foreldre. I stedet svarer de at de vil bli sett, selv om de skjuler seg, eller bli hørt, selv om de ikke snakker. Ofte svarer de bare at de trenger å bli forstått, selv om de på ingen måte heller forstår seg selv. Men det viktigste er at foreldrene skal være glad i dem uansett. Så enkelt er det. Og så fordømt vanskelig.»

Disse ordene er hentet fra boken I hodet på en tenåring. Vi ønsker velkommen til en dyptpløyende samtale om selvmordsforebygging og ungdoms psykiske helse mellom forfatteren av denne boken, psykolog Lars Halse Kneppe, og prosjektkoordinator i Kompetansesenter for Brukererfaring og tjenesteutvikling Juni Raak Høiseth.

Samtaleleder er Anne Spånem.

Musikalsk innslag ved Guro Larønningen Søvik og Anders Vala Jacobsen fra musikklinja ved Skien vgs.

Samarbeidspartnere:

- LEVE – Landsforeningen for etterlatte etter selvmord
- Veiledningssenter for pårørende
- Kirkens SOS Telemark
- Mental Helse Hjelpetelefonen
- Senter mot incest og seksuelle overgrep i Telemark
- Skien kommune – Helse og velferd
- FRI Telemark – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Telemark

Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.