14.sep. 2022 Kl.19:00
Ibsenhuset
Skeive ikoner

Kjøp billett her
Innslipp kl. 18.30

For femti år sida blei homofili avkriminalisert i Norge, så gjennom hele 2022 markerer vi derfor Skeivt kulturår. Å være skeiv har ikke alltid vært en fargesprakende regnbuefest. Det er det mange som har fått kjenne på kroppen. Litteraturhuset i Skien er selvfølgelig også med på å markere denne viktige frigjørings- og likestillingskampen. I et samarbeid mellom Ibsenhuset, Grenland Pride og Fri Vestfold og Telemark er vi stolte av å presentere: Skeive ikoner.

Boka og fotoutstillinga Skeive ikoner av fotograf Fin Serck-Hanssen og forfatterne Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs ønsker å hedre og belyse arbeidet og livshistoriene til noen utvalgte skeive ikoner, gjennom bilder og intervjuer. Prosjektets mål er å trekke linjer mellom det banebrytende arbeidet for rettigheter, frigjøring og likestilling ikonene har gjort over flere tiår, og arbeidet som gjøres i dag for et mer inkluderende samfunn.

Under Grenland Pride, fra 9. til 18. september kan du oppleve et utvalg av utstillinga Skeive ikoner i foajeen i Ibsenhuset. Utstillinga er kuratert av Fotogalleriets kunstneriske leder, Antonio Cataldo.

Forfatter Caroline Ugelstad Elnæs kommer sammen med et av de skeive ikonene, Brita Møystad Engseth, til samtale og feiring av skeives rettigheter onsdag 14.september kl 19.00.

Caroline Ugelstad Elnæs (1995) er forfatter og journalist. I 2019 debuterte hun med romanen Yoona. Hun har dessuten bidratt i antologiene Signaler (2015) og Logg 12.mars-1.mai (2020)

Brita Møystad Engseth (1966) er en velkjent person i norsk offentlighet som programleder for diverse underholdningsprogram og filmkritiker. Hun er også én av de 29 ikonene som blir portrettert i boka Skeive ikoner.

Samtalen ledes av Litteraturhuset i Skiens daglige leder Agnetha Thormodsdatter.
Et samarbeid mellom Ibsenhuset, Grenland Pride og Litteraturhuset i Skien.