3.sep. 2022 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Tønes og Frøkedal | Bli kjent kveld-turné

Kjøp billett.
Innslipp kl. 18.30

Det er duket for massiv applaus og entusiastisk jubel, iallfall om vi skal tro kritikerne som hittil har anmeldt denne duokonserten med Tønes og Frøkedal.

Litteraturhuset har invitert Tønes for skrivekunsten – tekstene hans og romanen hans – og ikke minst for musikken. Anne Lise Frøkedal er prikken over i-en.

Sammen har de med seg det beste fra Tønes’ bejublede album Thilda Bøes Legat. Albumet som ble gjort ferdig mens alle likevel satt hjemme, ble belønnet med terningkast seks og unison hyllest i de fleste av landets største medier.

Kjente og mindre kjente Tønes-låter. I en passe tett og nøkternt intim setting. Og med servering. Endelig skal vi bli skikkelig kjent, som Tønes skriver.

I første akt får du en samtale mellom Tønes og Stian Johansen. Og i andre akt musikalsk og lyrisk gull med Tønes og Frøkedal.

Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere og tekstforfattere. I tekstene bruker han Sokndal-dialekt og forteller underfundige og humoristiske historier om små og store ting. Han ga ut sitt første album, «Rett te håves», i 1996 og har gitt ut totalt ni album og fem EP-er. I 2012 ga han ut albumet «Sån av Salve». For utgivelsen ble han tildelt Prøysenprisene for 2012 og vant Spellemannprisen 2012 i klassene vise og tekstforfatter. Han fikk Spellemannprisen 2015 i klassen vise for «Vindbrest» og Spellemannprisen 2021 i klassen viser og visepop for «Thilda Bøes Legat».

Anne Lise Frøkedal er musiker, vokalist og låtskriver. Hun var vokalist og frontfigur i Harrys Gym fra 2006 til 2013 og har sammen med Frode Strømstad utgjort kjernen av I Was A King siden 2009. I 2015 debuterte hun som soloartist og ga året etter ut debutalbumet Hold on Dreamer. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen indie. Hun ga ut sitt andre soloalbum How We Made It i 2018 og albumet Flora under navnet Frøkedal & Familien i 2021. For Flora ble hun nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen alternativ pop/rock.

Stian Johansen er forfatter og mangeårig styremedlem i Litteraturhuset. Han debuterte på Aschehoug med dikt- og prosaboka «Jeff Tweedy, liksom» i 2014. I 2015 kom «Feltet. I knehasene til Skien og Porsgrunn siden 1981.» I 2018 utga Stian Johansen romanen «Norge og døden» og i 2021 «Skilsmissedalen».