31.okt. Kl.19:00
USA-valg og demokrati i forfall?

Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Dørene åpner 18.30

Kjøp billetter

Linn Stalsberg & Jette Christensen

Er det nok nå? Mister vi trua på demokratiet? Hvor går de unge nå? Mange er redde for at vi nærmer oss slutten på tida da politisk deltakelse er viktig. Bare dager før presidentvalget i USA møtes sosiolog og forfatter Linn Stalsberg, og politiker og forfatter Jette F Christensen, til samtale om de skumleste, men kanskje de mest fremtredende spørsmålene i vår tid.

Linn Stalsberg (1971) er sosiolog og forfatter. Hun har blant annet skrevet bøkene «Er jeg fri nå? Tidsklemme i verdens beste land» (2013), «Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur» (2019) og «Etter pandemien. Tanker om krise, kapitalisme og en ny hverdag».

Jette F. Christensen er statsviter, tidligere stortingsrepresentant og har jobbet med lederrekruttering. I dag sitter hun i Riksvalgsstyret og er Europaanalytiker i Altinget. Hun er nå aktuell med boken “Demokratiet, det er oss – 10 sårbarheter i verdens beste folkestyre”. Demokratisk tilbakegang er Jettes fagfelt og er en ettertraktet foredragsholder, intervjuer og samtaleleder om tema som demokrati, valgpåvirkning, korrupsjon, populisme og utenrikspolitikk. Jette har en mastergrad i Sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen, har gått Forsvarets Høyskoles sjefskurs og kurs om strategisk kriseledelse. Hennes fagkunnskap og praktiske erfaring fra internasjonal politikk koblet med hennes engasjerende kommunikative form, gjør at tilhørerne sitter igjen litt klokere og med et smil.


Boksalg ved Arkaden Norli.

Billettpriser:
Ordinær: 215,-
LIS-medlem: 165,-
Student: 100,-

Foto (L. Stalsberg): Eivind Volder Rutle
Foto (J.F Christensen): Kristoffer Myhre

https://litteraturhusetiskien.no
https://www.skiensjazzdraget.no