4.sep. Kl.18:00
Verdensdagen for selvmordsforebygging

Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Dørene åpner 17.30

Gratis inngang.

Sammen for selvmordsforebygging

vis at du ser
vis at du lytter
vis at du bryr deg

Litteraturhuset i Skien samarbeider hvert år med foreningen LEVE Telemark, SMISO Telemark, Kirkens SOS, FRI Vestfold og Telemark, N.K.S. Veiledningssenter for pårørende, Mental Helse Hjelpetelefonen og Skien Kommune – Enhet for psykisk helse og livsmestring med den årlige markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging.

I år har vi invitert to som på hver sin måte har sin historie knyttet til selvmord. Møt tidligere landslagskeeper i håndball, Frode Scheie, som har skrevet om sin spillavhengighet som førte til selvmordsplaner. Professor i filosofi ved Universitetet i Bergen, Vigdis Songe-Møller, har selv opplevd å miste sin sønn til selvmord. Hun er medredaktør for boka: Nye perspektiver på selvmord – Sorgstøtte og forebygging hånd i hånd (2021).

Verdensdagen for selvmordsforebygging er 10.september hvert år, og omfatter arrangementer og aktiviteter i over 70 land. International association for suicide prevention står for markeringen av dagen, med støtte fra Verdens Helseorganisasjon (WHO). I Norge koordinerer organisasjonen LEVE lokale arrangementer over hele landet.

Litteraturhuset i Skien ønsker å bidra med kunnskap og litteratur som kan bidra inn i denne forebyggingen.

Det blir lystenning og avslutningsappell ved LEVE Telemark.

Arrangementet er alkoholfritt og har gratis inngang.


Boksalg ved Arkaden Norli

Foto (Songe-Møller, V.): Kjell Roger Soleim
Foto (Scheie, F.): ukjent

https://litteraturhusetiskien.no/