21.aug. Kl.19:00
Singelliv, dating og menn som ikke får pult

Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Dørene åpnes kl. 18.30

Kjøp billetter.

Kamilla Danielsen & Kjartan Lorntzsen i samtale med Sissel Gran.

Flere og flere lever et liv aleine, og datingapper tjener penger som varmt hvetebrød. Aldri før har det vært så mange single og barnløse i Norge, enten om det er et frivillig eller et ufrivillig valg. Er det et resultat av samtidens tidsånd?

Kamilla Danielsen er aktuell med boka Diskomus på venteværelset og Kjartan Lorntzsen med boka Taper, og er begge debutanter. De skildrer på hvert sitt vis personer som lever alene og utenfor et liv som blir ansett som “normalt”, om ensomhet og utenforskap, og behovet for tilhørighet.

Samtalen ledes av vår folkekjære psykolog og samlivsterapeut, Sissel Gran.


Kamilla Danielsen (f. 1990) har gått på Forfatterstudiet i Bø. Diskomus på venteværelset er hennes første bok, og handler om Eivor, som er trettifire år og lever alene. Den handler om en kvinne i krise, som prøver å ta et godt valg for seg selv. Skal hun leve alene for alltid eller skal hun skaffe seg en mann?

Kjartan Lorntzsen er født i 1995 og bor i Tromsø, og er utdannet psykolog. Taper er hans første bok, og handler om Martyboy97, en ung gutt som flytter hjem til Tromsø etter et mislykket studieopphold i Oslo. Han prøver å gjenoppta kontakten med de gamle vennene sine, men de svarer sjelden. Dagene og nettene brukes foran PC-en. Han tenker for mye, føler for mye. Han ser for mye av det stygge i verden. Han forsøker alt for å døyve kjedsomheten og passe inn, men sitter fast i en vond drøm av underholdning, porno, vorspiel, og evig tankekjør. «Taper» er en ærlig og rasende skildring av ung mannlig ensomhet, full av svart, fandenivoldsk humor.

Sissel Gran (f. 1951) er psykolog, samlivsekspert, skribent og forfatter. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning, og har vært avisskribent siden 1993. Sissel Gran skriver fast for Morgenbladet og VG. Hun har gitt ut flere bestselgere om parforhold: «Kjærlighet i hastighetens tid» (2005), «Kjærlighetens tre porter» (2007), «Hekta» (sammen med Nora Skaug) (2010), «Det er slutt» (2016) og «Inni er vi alltid unge» (2019).


Boksalg ved Arkaden Norli.

Billettpriser:
Ordinær: 215,-
LIS-medlem: 165,-
Student: 100,-

Onsdag 21.august

Foto (Danielsen, K.): Anna-Julia Granberg
Foto (Lorntzsen, K.): Bonnier norsk forlag
Foto (Gran, S): Kristoffer Myhre

www.litteraturhusetiskien.no