24.nov. 2021 Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Subkultur. Maria Kjos Fonn og Bård Torgersen

Kjøp billett.

Dørene åpner kl. 18

Kinderwhore og Lengter knuser slår. Heroin chic og Hvile i fred. Velkommen til en samtale som skal handle om råskap, destruktivitet og sårbarhet, om oppvekst og rotløs ungdom. Og ikke minst om skrivekunsten og musikken.

Maria Kjos Fonn og Bård Torgersen, to fortellertalenter fra hver sin generasjon som forstyrrer rammene, pirker borti publikum, rocker båten.

Vi får besøk av to forfattere som skriver fram miljøer og mennesker som i liten grad har blitt beskrevet i norsk litteratur, og som lykkes i å sette ord på historier som drar veksel på egne erfaringer.

Torgersen er både forfatter, musiker og en av teknopionerene i Norge. Han er mørk og morsom. Kjos Fonn har markert seg som en viktig samfunnsdebattant og er opptatt av at folk som har slitt med avhengighet, skal kjenne seg igjen og føle seg mindre alene.

Samtaleleder er Ørjan Nordhus Karlsson.


Maria Kjos Fonn (f. 1990) ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris og mottok Aschehougs debutantstipend for novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014. Romanen Kinderwhore kom ut høsten 2018. Den fikk strålende kritikker, er oversatt til flere språk og ble blant annet nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. Maria Kjos Fonn arbeider også som frilansskribent. Aftenpostens Ellen Sofie Lauritzen skrev om debutboken: “Sterk debut med nådeløse noveller. Maria Kjos Fonns debutnoveller setter en støkk i leseren (…) så fort man begir seg inn i hennes verden, skjønner man at man har å gjøre med et fortellertalent utenom det vanlige.”

Bård Torgersen (f. 1967) var tidlig på 1980-tallet en sentral skikkelse i Oslos musikalske subkultur. Han var vokalist i postpunkbandet Masters of Mø, og på nittitallet ble han en av pionerene på den norske elektronikascenen, senere har han stått bak flere musikalske prosjekter i grenselandet mellom musikk og litteratur. Bård Torgersen debuterte i 2005 med romanen Alt skal vekk, og har etablert seg som en markant og kritikerrost forfatter. Torgersen har deltatt i en rekke antologier, gitt ut sju diktsamlinger og sju romaner. Lengter knuser slår er hans åttende roman.