29.sep. 2020 Kl.19:00
Ibsenhuset, Dovregubbens hall
Barndomserfaringer: Vigdis Hjorth

Dørene åpnes kl. 18.
Kjøp billett.

Vigdis Hjorth har allerede satt et etterlengtet merke på bokhøsten 2020. Anmelderne går av skaftet i sin lesning av romanen Er mor død, som tematisk sett regnes som en oppfølger til Arv og miljø.

Velkommen til en grublende, søkende, hjerteskjærende og hardcore samtale om barndomserfaringer og voksenlivet, sannhetsverdier og kunsten.

Vær tidlig ute! I tråd med gjeldende smittevernregler kan vi bare slippe halvparten så mange inn i Peer Gynt-salen.

Samtaleleder er Helga Lilleland.

Foto: Sara Angelica Spelling


Vigdis Hjorth har i den siste tiden fått omfattende internasjonal oppmerksomhet for romanen Arv og miljø, som blant annet har blitt nominert til den høythengende National Book Award. Som i flere tidligere titler (Hva er det med mor, Tredje person entall og Arv og miljø) undersøker hun i denne romanen smertepunktene i nære relasjoner, mens litteraturen, kunsten og filosofien heldigvis aldri er langt borte.


Om romanen

Johanna, en kunster av internasjonalt format, vender tilbake til Norge etter tretti år i utlendighet. Da hun i sin tid forlot landet, skapte det splid og uvennskap i familien. En stor utstilling er nå under oppseiling i hjemlandet, en som skal vise fram hele hennes kunstnerskap. Blant bildene er også de som en gang skapte så sterke reaksjoner hos familien.

Er mor død kretser rundt savn, mulighetene for forsoning, og familierelasjoner i spenn mellom det som var og der man er nå. Moren tar ikke telefonen når Johanna ringer. Og i sine forsøk på å nærme seg, tar Johanna i bruk uventede, utradisjonelle metoder.

Omslag