21.apr. Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Kjønn og kjærlighet. Wencke Mühleisen og Geir Gulliksen

Kjøp billett.
Dørene åpner kl. 18.

Møt to forfattere som skriver utfordrende og underholdende om kjærlighetslivets vekselvirkninger og tvetydigheter, friheter og forpliktelser, gleder og bekymringer.

Redd deg selv lille hjerte. Bli snill igjen. To romaner fra to usedvanlige forfatterskap.

Vi elsker og avelsker. Vi hengir oss, tar risikoer og overskrider egne eller andres grenser. Vi finner lykken og beholder eller mister den igjen.

Sex og kjærlighet er voksenlivets lek og alvor og håp om intimt fellesskap, og det er alt dette forfattermøtet med Wencke Mühleisen og Geir Gulliksen skal handle om.

Samtaleledere er Anne Spånem og Helga Lilleland.


Wencke Mühleisen (f. 1953) er utdannet medieviter og arbeider som forsker innen emner som kjønn og seksualitet. Hun debuterte som romanforfatter med Jeg skulle ha løftet deg varsomt over i 2011, og i 2015 kom ‘Kanskje det ennå finnes en åpen plass i verden’. I 2017 kom brevromanen ‘All gjeldende fornuft’. Hennes foreløpig siste roman, ‘Redd deg selv, lille hjerte’, har mottatt strålende kritikker og er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.
Foto: Rolf M. Aagaard

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Hans siste barnebok ‘Joel og Io’, illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2015. I 2014 mottok Geir Gulliksen Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap. Høsten 2015 kom romanen ‘Historie om et ekteskap’, og for den ble Gulliksen nominert til Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og IMPAC Dublin Literary Award. Hans seneste roman, ‘Bli snill igjen’, kom høsten 2020.
Foto: Tale Hendnes