Saifa

8.mar. Kl.18:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Kvinnedagen 2019. Appell, prosalong og konsert.

I år faller 8. mars på en fredag, så gjør deg klar for en ekstra lang og stor markering i Peer Gynt-salen på Ibsenhuset.

Det er tredje året på rad at Litteraturhuset i Skien samarbeider med 8. mars-komiteen i Grenland om markeringen av Kvinnedagen i Grenland. Og som vanlig blir det prosalong med søkelyset på aktuell feministisk sakprosa.

Foruten årets prosalong er årets appell ved Silje Sørensen (LO), hovedtalen ved Safia Abdi Haase og den avsluttende konserten av og med de berømte skiensjazzmusikerne Torun Eriksen og Frøydis Grorud.

I år er det redaktør Ellen Aanesen og Linn Stalsberg, en av forfatterne bak boka Vi var mange som tar plass i prosalongen. Boka handler om kvinnene som vokste opp i «husmortida» og startet 70-åras nye kvinnebevegelse i et Norge hvor de fleste kvinner verken hadde utdannelse eller egen økonomi.

Det er Madeleine Schultz, redaksjonsmedarbeider i Agenda Magasin, som intervjuer forfatterne. Madeleine var sist hos oss i fjor vinter, da hun intervjuet Ulrikke Falch og De skamløse jentene.

Per Petterson

13.mar. Kl.19:00
Litteraturhuset, Peer Gynt-salen
Mannsportrettøren Per Petterson

“Han er nådeløst ærlig og uendelig vemodig på en og samme tid. Per Petterson kan portrettere menn som få, om noen andre, i norsk litteratur,” skrev anmelder Sindre Hovdenakk i VG da Per Petterson slapp romanen Menn i min situasjon i høst.

Det er Karin Haugen, redaktør for Klassekampens Bokmagasinet, som skal intervjue Petterson.

Tore Skeie Jan Ove Ekeberg

27.mar. Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Tore Skeie og Jan Ove Ekeberg

Historiker og forfatter Tore Skeie har nettopp utgitt første bind i det store viking- og middelalderverket Kongenes tid som utgis i perioden frem til 2025. Første bind har fått tittelen Hvitekrist og har fått anmelderne til å juble. “Dette er det stoff som «Ringenes herre» er laget av, men spør du meg, kommer Tolkien til kort,” skriver blant annet Dagbladets Arne Dvergsdal.

Gxg3awv0

11.apr. Kl.19:00
Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Trude Marstein og Helle Helle

Møt flere ganger prisbelønte Trude Marstein som ble hyllet for sitt skarpe blikk og upretensiøse fortellerstemme da Så mye hadde jeg kom ut i høst.
Møt Helle Helle (DK) som er kjent for sin språklige presisjon og eleganse. Vinteren 2019 kommer hennes siste roman de ut på norsk, i Trude Marsteins oversettelse.

Facebookbanner jubileum

23.aug. Kl.18:00
Ibsenhuset
Litteraturhuset i Skien 10 år!

Du er invitert på bursdagsfestival! Fredag 23. august fyller vi Ibsenhusets foajé og hage med litterære opplevelser du sent vil glemme. Noen av våre nærmeste forfattervenner har allerede takket ja til invitasjonen, og det håper vi at du også gjør. Sett av dagen!

Tidligere arrangementer

13.feb. Kl.19:00 – Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Prosalong* med Cecilie Winger og Ellen Schrumpf
1.feb. Kl.19:00 – Ibsenhuset, Peer Gynt-salen
Friday Night LIVE! Levi Henriksen – konsert og samtale
30.jan. Kl.19:00 – Ibsenhuset
Asbjørn Jaklin og Ørjan Nordhus Karlsson
5.jan. Kl.17:00 – Folque Café
Skihopp og dikt – Endre Ruset og El Kayenne
28.nov. 2018 Kl.19:00 – Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Edvard Hoem i samtale med Gina Winje
21.nov. 2018 Kl.19:00 – Peer Gynt-salen, Ibsenhuset
Familiens skjød | Monica Isakstuen og Anne Bitsch
Se alle tidligere arrangementer